50

Turista č. 3/2019

Časopis Turista č. 3/2019 byl distribuován do široké prodejní sítě PNS a rozeslán svým předplatitelům v týdnu od 1.března.

Tématem tohoto čísla je Zima a Hrubý Jeseník. Na dvanácti stránách je představena především Jesenická magistrála v úseku od Ramzovského sedla přes Červenohorské sedlo a Praděd, až na sedlo Skřítek a dále do Hraběšic.

Pozvání k rozhovoru tentokrát přijal známý beskydský otužilec Ján Čupa. Číslo dále obsahuje také příspěvek lákající k zimní návštěvě Smrku (1276 m), druhé nejvyšší hory Moravskoslezských Beskyd, a pozornost je věnována i Skokovské stezce, která spojuje Teplou u Mariánských Lázní a Skoky u Žlutic. K zajímavým článkům patří také příběh hudebníka a zpěváka R. A. Dvorského nebo příspěvek o Panské skále u Kamenického Šenova. Seriál o chatách KČT pokračuje dalším dílem, představena je dnes již neexistující chata u pramene Vltavy. V seriálu o poutních místech navštívíme Skoky u Žlutic v západních Čechách. Partnerem časopisu a rubriky Vybavení pro turistiku je společnost Rituall z Frenštátu pod Radhoštěm, jeden z předních domácích výrobců čepic, kulichů, čelenek a dalších druhů pokrývek hlavy. Firma Rituall věnovala pro soutěživé čtenáře časopisu tři soupravy čelenek s multifunkčním tunelem.

Mohlo by se Vám líbit