turista_6_2021_1
10

Turista č. 6/2021

Od pátku 28. května se můžete začíst do nového, červnového vydání časopisu Turista.

Šestnáct stran tématu čísla je tentokrát věnováno jižní Moravě. Společně prozkoumáme podzemní skvosty Znojemska, splujeme klidnou Dyji a u moravského Jadranu si dopřejeme zasloužený odpočinek. Chybět samozřejmě nebudou ani turistické novinky, které pro vás ZnojmoRegion přichystal na rok 2021. Odhalte s časopisem Turista 6/2021 turistické poklady Znojemska a Podyjí!

Červnové vydání měsíčníku KČT potěší nejen příznivce vodní turistiky, nýbrž i cyklisty. Poznejte ze sedla bicyklu skupinu barokních kostelů v broumovské zemičce, zbudovaných věhlasnými architekty Kryštofem Dientzenhoferem a jeho synem Kiliánem Ignácem. Anebo se nechte pozvat k výpravě na bruslích či na kole podél Labe za Slavníkovci. Zkrátka však nepřijdou ani vyznavači pěší turistiky, ať už dálkových etapových pochodů, náročných jednodenních okruhů, anebo pohodových odpoledních vycházek. Vydejte se na osobní pouť ve stopách sv. Ludmily středními Čechami, prozkoumejte kraj „pod čepicí“ Mužského a na Radouči se pak nezapomeňte rozloučit s Františkem Gellnerem. Oblíbený seriál o poutních místech pokračuje představením baziliky v Jablonném v Podještědí, prostřednictvím seriálu „Vrcholy Česka“ zdoláme Božanovský Špičák. Přehlédnout byste ovšem neměli ani článek o zbrusu nových Stezkách napajedelských emirátů či pozvánku k návštěvě dvanácti pokladů Třebíčska. Při cestování vlakem nebo autobusem pak jistě oceníte také stať o zaniklé nádražní restauraci KČST ve Volarech či rozhovor s historičkou umění Markétou Svobodovou o chatách KČ(S)T. Osmdesát čtyři stran červnového čísla časopisu Turista však obsahuje ještě mnohem více lákavých tipů na výlety a zajímavých turistických příspěvků. Poznávejte Česko společně s námi!

Partnerem časopisu Turista 6/2021 se stala společnost HUDY. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit