turista_4_2021_1
10

Turista č. 4/2021

V pátek 26. března se odběratelé a předplatitelé časopisu Turista mohou těšit na nové, dubnové vydání tohoto oblíbeného populárně-naučného měsíčníku.

Tématem časopisu Turista 4/2021 se stala česko-polská Hřebenovka, dálková trasa vedoucí od Lužických hor až po Jeseníky. V posledních dvou letech došlo nejen k novému vyznačení Hřebenovky, ale také k vybudování nových turistických cílů v podobě rozhleden a vyhlídek. Na 16 stranách se dozvíte o těch nejzajímavějších místech na této trase, která přechází přes čtyři kraje Česka.

Březen – za kamna vlezem‘, duben – ještě tam budem‘. Asi málokterý turista ctí tyto lidové pranostiky. Nenechte si ani vy ujít krásy probouzející se přírody. Poznejte společně s námi zajímavosti a unikáty národní přírodní rezervace Vůznice – pokladu Křivoklátska pod královskou ochranou. Vydejte se Kopřivenskou vrchovinou z Velkých Losin přes „kopce i doly“ anebo po stopách rodu Pernštejnů na Kunětickou horu u Pardubic. Odhalte tajemství románského hradu Vildštejna nedaleko Františkových Lázní a nepřehlédněte ani kuriozity ukryté ve stínu severočeského Milštena. Na nejrůznější pověsti a legendy je velmi bohaté také poutní místo Jaroměřice u Jevíčka, napínavý ovšem byl i vznik Kašparovy chaty KČST na Adamu. A nejednu otázku jistě vyvolává také socha vousaté světice u Zahrádek poblíž České Lípy… Vypravte se společně s námi na opomíjená místa Česka a obohaťte přitom svou výpravu o zajímavé příběhy a nejrůznější historické, přírodovědné a mnohé další perličky. Celkem 84 stran dubnového vydání časopisu Turista nabízí studnici tipů a námětů, kam se (nejen na jaře) vydat za poznáním i odpočinkem.

Partnerem časopisu Turista 4/2021 se stala společnost Prosport. Za správně zodpovězené otázky z časopisu máte možnost získat jednu ze tří praktických cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

 

Mohlo by se Vám líbit