titulka
10

Turista č. 3/2023

Druhé zimní číslo časopisu Turista ročníku 2023 vychází v týdnu od 20. února.

I tentokráte vévodí časopisu Turista oblíbené téma čísla. To je postaveno na dominantních fotografiích a zavádí nás do Betlémských a Klokočských skal v Českém ráji. Na 10 stranách se dozvíte vše o přírodní rezervaci Klokočské skály, která se nachází blízko známého severočeského střediska Turnov. Pěší okruh z Turnova je i součástí představení tohoto pískovcového skalního města.

Rozmanitá náplň druhého čísla časopisu Turista je zajímavá nejen pro milovníky historie, ale i pro aktivní turisty. KČT vás zve na několik zajímavých akcí a pochodů (viz str. 3), na své si přijdou i milovníci rozličných zajímavostí a podmanivých zákoutí, která najdete na mnoha místech naší krajiny. Jan Vítek vás provede Slavkovským lesem přes „hadí kamení“ (str. 10–13), Tomáš Makaj krajinou vyhlášených lomů (str. 16–19), Aleš Česal vás zve do Chebska za tajemstvím Bismarckových věží (str. 20–23) a Václav Průcha k rybníku Svět (str. 58–59). Velmi čtivý je i rozhovor Michala Bařinky s naším dopisovatelem Otomarem Dvořákem (str. 45–48). V čísle 3/2023 časopisu Turista najdete mnoho dalších zajímavých tipů pro aktivní pohyb a na výlety do mnoha koutů naší vlasti. S Turistou poznáte Česko společně s námi velmi dobře!

Partnerem časopisu Turista 3/2022 je česká outdoorová společnost YATE. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu z cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře – více na straně 63.

Ladislav Jirásko, zhotovitel časopisu Turista

Mohlo by se Vám líbit