60

Turista č. 12/2021

Poslední číslo časopisu Turista v roce 2021 se do schránek předplatitelů a na pulty prodejců dostává v pátek 26. listopadu.

Téma čísla je věnováno nejzápadnějšímu kraji České republiky. Vydáme se za poznáním zdejších majestátních hradů i malebných zámků, světoznámých lázní, hornických památek, ale také třeba méně známých vodopádů. A nechybí ani zimní tipy pro zkušené lyžaře i začátečníky. „Za zážitky do Karlovarského kraje“ – to je téma čísla časopisu Turista 12/2021!

Milovníci zimní přírody jistě rádi vyzkoušejí tip Jana Vítka na běžkařskou výpravu Bukovohorskou hornatinou. Příznivci vojenské historie zas nepochybně ocení článek Tomáše Koutka o největší letecké bitvě 2. světové války nad naším územím a o tematicky zaměřeném muzeu v krušnohorském městečku Kovářská. Málokdo by asi hádal, že také poklidná krajina Podblanicka se kdysi stala svědkem krvavého střetnutí; bitvu u Jankova v roce 1645 barvitě líčí Markéta Šicová. S Petrem Davidem budeme tentokrát sledovat dramatický životní příběh Karla Havlíčka Borovského, Jan Havelka představuje činnost KČST v Prachovských skalách ve 30. letech minulého století, zatímco Michal Bařinka vás zve k návštěvě romantického poutního místa Rokole v podhůří Orlických hor. V časopisu Turista 12/2021 však nechybějí ani aktuální informace a turistické novinky. Vaší pozornosti by jistě neměl ujít článek o dokončení velkolepé Mariánská Týnice, poutního areálu zbudovaného podle plánu slavného Jana Blažeje Santiniho-Aichla. A to stále není vše! Celkem 84 stran je nabito poutavými články, které vyzývají k poznávání Česka! Podlehněte půvabu naší země, její malebné přírody i starobylých památek!

Partnerem časopisu Turista 12/2021 se stala společnost ALPINE PRO. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit